01 sept. 2015 | 07:02

Smartwatch-urile Android Wear funcţionează cu iPhone-uri, în sfârşit

ACTUALITATE
Smartwatch-urile Android Wear funcţionează cu iPhone-uri, în sfârşit

După mai multe serii de zvonuri, cei de la Google au anunţat oficial compatibilitatea dispozitivelor Android Wear cu iPhone-uri.

UPDATE: Cei de la The Verge au descoperit că ceasurile din generația actuală (Moto 360, Sony SM3, ASUS ZenWatch) funcționează fără probleme cu iPhone-urile, cât timp rulează cea mai nouă versiune de Android Wear. Aparent, Urbane, Huawei Watch sau ZenWatch 2 sunt suportate oficial, deci modelele mai vechi s-ar putea să aibă câteva erori sau să nu mai fie compatibile mult timp de acum încolo.

–-

Dacă speraţi că frumoasele şi atrăgătoarele ceasuri inteligente cu Android Wear vor funcţiona vreodată cu un iPhone, dorinţa v-a fost îndeplinită, cel puţin parţial. Google a anunţat suportul Android Wear pentru iOS, cum era de aşteptat, cu câteva restricţii importante.

În primul rând, este vorba de iPhone-ul vostru. Pentru a-l folosi în tandem cu un smartwatch cu Android Wear, trebuie să fie minimum iPhone 5 şi să ruleze măcar iOS 8.2. În al doilea rând, doar smartwatch-urile care vin preinstalate cu cea mai recentă versiune de Android Wear sunt suportate. În această categorie, din păcate, cel puţin momentan, intră un singur dispozitiv: LG Watch Urbane. În altă ordine de idei, cei de la Google ne-au asigurat că vor fi suportate toate ceasurile noi ce urmează să fie lansate de ASUS, Motorola sau Huawei.

lg watch urbane iphone

În ceea ce priveşte funcţionalitatea efectivă, aceasta este foarte similară cu cea oferită posesorilor de smartphone-uri cu Android. După ce aţi împerecheat smartwatch-ul Android Wear, momentan doar LG Watch Urbane, cu iPhone-ul vostru, veţi primi notificări pe ceas şi vă veţi putea monitoriza în detaliu efortul fizic. În mod evident, sunt prioritizate notificările de la servicii Google. Ca urmare, dacă folosiţi Gmail, Google Calendar, Google Fit sau Google Now veţi fi cei mai fericiţi de acest anunţ. În acelaşi timp, vor fi înaîntate către ceas programările voastre din Apple calendar, informaţiile de vreme, alarmele şi multe alte. Până și Google Translate va funcţiona direct pe ceas.

Prin aplicaţia Android Wear pentru iPhone veţi putea schimba faţa ceasului şi veţi putea personaliza cu precizie notificările pe care le vreţi servite la încheietură. În ceea ce priveşte alte câteva aplicaţii Google care sunt folosit de Android Wear, acelea nu trebuie instalate pe iDevice pentru că funcţionaltiate lor este inclusă în aplicaţia de bază.

În principiu, vestea este una foarte bună pentru posesorii de iPhone, deşi Apple nu cred că se bucură foarte mult de valul de concurenţă pentru exclusivistul Apple Watch.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele