Flash a devenit mai sigur, dar tot ar trebui să renunțați la el

Flash a devenit mai sigur, dar tot ar trebui să renunțați la el

După o săptămână dezastruoasă pentru utilizatorii de Adobe Flash, cei de la Adobe au remediat în sfârșit cea mai recentă vulnerabilitate descoperită.

Toată lumea știe că Adobe Flash este o platformă foarte ineficientă și complet nesigură pentru distribuția de conținut multimedia online. Cu toate acestea, uneori, riscurile la care vă expuneți ca utilizatori de Flash depășesc chiar și cele mai sumbre fantezii.

În urmă cu câteva zile, de exemplu, o nouă vulnerabilitate descoperită în diverse versiuni de Flash pentru Windows, Mac și Linux a lăsat sistemele descoperite în fața hackerilor care putea prelua cu ușurință controlul computerelor afectate. În plus, sistemele vulnerabile se puteau bloca și puteau fi închise de la distanță. Chiar și după ratingul propriu al Adobe, vulnerabilitatea de față a fost clasificată ca fiind critică, deoarece codul malițios putea fi rulat de către un hacker fără ca utilizatorul PC-ului să sesizeze vreo problemă.

Deși sunt descoperite deseori astfel de probleme de securitate, gravitatea de această dată a fost mult mai mare deoarece s-au înregistrat și cazuri în care vulnerabilitatea a fost exploatată de hackeri. În același articol în care oficialii Adobe au confirmat că a fost lansat un patch pentru remedierea problemei, s-a confirmat faptul că riscul era cât se poate de real. Un număr limitat de atacuri care au profitat de gaura de securitate din Flash a fost confirmat.

Pentru că au trecut deja câteva zile în care v-ați aflat în pericol, mai mulți experți în securitate, pentru binele vostru, v-au sfătuit să renunțați complet la Flash și să-l deznstalați. Sfatul rămâne în continuare valabil. Dacă nu interacționați în mod regulat cu website-uri care au nevoie de Adobe Flash pentru a fi afișate corect, dezinstalați-l.

Cei de la Adobe vă sugerează să-l instalați din nou acum că a devenit un pic mai sigur, dar știm cu toții că în câteva zile sau câteva săptămâni vom afla din nou de un potențial dezastru la care vă expuneți ca utilizatori de Flash.

Citește și: