Facebook te avertizează când ești supravegheat de autorități

Facebook te avertizează când ești supravegheat de autorități

Utilizatorii Facebook vor fi avertizați în situațiile în care rețeaua socială consideră că aceștia sunt supravegheați de autorități.

Securitatea online este un aspect asupra căruia rețeaua socială se concentrează din ce în ce mai mult în ultimul timp. În acest condiții, Facebook a anunțat prin intermediul unei postări că își va informa utilizatorii în condițiile în care există posibilitatea ca aceștia să fie victimele unor atacuri online. Din câte se pare, o notificare specială va fi furnizată doar atunci când infractorii ar putea fi organizații finanțate de diverse state.

Notificare Facebook

După cum a declarat Alex Stamos, șeful departamentului de securitate din cadrul Facebook, măsura era necesară întrucât asemenea atacuri pot fi mult mai complicate și mai periculoase decât altele. În ciuda acestui lucru, Facebook nu are de gând să dezvăluie metodele de care se folosește pentru a identifica atacurile, furnizând notificarea doar atunci când dovezile indică în mod categoric un atac.

După cum scriu cei de la Register, Facebook ar putea avea parte de unele critici, având în vedere faptul că statul chinez nu privește cu ochi buni asemenea măsuri. Atunci când veți primi notificarea, Facebook vă va sugera, printre altele, să activați ”Login Approvals”. De fiecare dată când veți încerca să vă autentificați, veți primi un mesaj pe telefon cu ajutorul căruia veți putea accesa contul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: