14 oct. 2015 | 15:27

Facebook va fi mai atent la sentimentele tale

ACTUALITATE
Facebook va fi mai atent la sentimentele tale

Facebook face o schimbare mult așteptată în cadrul opțiunii „On This Day”, care îți aduce aminte, zilnic, de lucrurile pe care le-ai publicat în aceeași dată, în trecut.

Facebook este o sursă constantă de nostalgie, mai ales din cauza funcției care „invocă” fotografii și publicări din trecut, în încercarea de a te distra. Totuși, aceste amintiri nu sunt întotdeauna plăcute, iar rețeaua socială a fost acuzată în repetate rânduri că această funcție poate afecta starea de spirit a utilizatorilor.

În cadrul funcției „On This Day” de la Facebook, în fiecare zi, dacă te interesează, poți să vezi ce ai publicat pe rețeaua socială exact acum un an, doi și așa mai departe. Totuși, nu toată lumea alege să-și împărtășească experiențele plăcute, așa că aceștia ar putea da peste amintiri dureroase. În plus, aceștia ar mai putea experimenta descoperirea unei fotografii ce întruchipează persoane dragi care au decedat între timp.

Pentru a evita aceste neplăceri, Facebook introduce un filtru prin care poți selecta ce persoane să nu fie afișate, sau despre ce zile să nu le fie trezite amintiri.

Facebook

„Suntem conștienți de faptul că oamenii împărtășesc o groază de momente importante pe Facebook, iar, în consecință, oricine are mai multe tipuri de amintiri care ar putea fi aduse la suprafață. Așadar, pentru milioanele de oameni care folosesc „On This Day”, am adăugat aceste filtre pentru a le oferi control asupra amintirilor”, a declarat un purtător de cuvânt de la Facebook.

Cei de la Facebook știau deja că această opțiune ar putea trezi amintiri neplăcute, așa că deja înlăturaseră posibilitatea ca un partener de viață, cu care ai avut o relație pe Facebook și ai întrerupt-o, să apară în cadrul aplicației.
Noile filtre sunt disponibile începând de astăzi pentru utilizatorii din întreaga lume.