Facebook reuşeşte imposibilul. Un algoritm de speriat te recunoaşte chiar şi cu faţa acoperită

Facebook reuşeşte imposibilul. Un algoritm de speriat te recunoaşte chiar şi cu faţa acoperită

De multe ori v-aţi acoperit faţa ca să nu apăreţi într-o poză, dar se pare că are tehnologia necesară pentru a vă recunoaşte chiar şi în astfel de circumstanţe.

Foarte multe aplicaţii de editare şi management foto integrează un modul de pentru a facilita sortarea mult mai rapidă a unui volum semnificativ de imagini. Aceleaşi aplicaţii însă sunt puse în dilemă în momentul în care o persoană fotografiată a optat să-şi acopere faţa parţial sau integral. În definitiv, aşa ar trebui să se şi întâmple lucrurile.

Din fericire sau din păcate, cercetătorii din laboratorul de inteligenţă artificială al Facebook s-ar putea să revoluţioneze recunoaşterea persoanelor din fotografii dacă un nou algoritm va fi implementat la scară largă. Acesta din urmă ignoră feţele acoperite şi identifică persoane folosind alte criterii. În loc să folosească trăsăturile feţei, aplicaţia foloseşte freze, postura, haine şi construcţia corpului.

Momentan nu se ştie când respectivul algoritm îşi va face simţită prezenţa în serviciile şi aplicaţiile gigantului, gen Facebook Moments. S-ar putea totuşi să fie incredibil de util şi să reprezinte un avantaj semnificativ în faţa concurenţei. Google Photos nu are momentan ceva similar. Pentru a vă bucura de astfel de tehnologii avansate, secretul este să ignoraţi complet nevoia de intimitate şi viaţă privată a oamenilor din jurul vostru. Puteţi pleca de la premisa că atunci când cineva şi-a acoperit faţa, a făcut-o din greşeală.

Apropo, noul algoritm creat de Facebook este şocant de eficient, cu o rată de succes de 83% în recunoaşterea persoanelor cu faţa acoperită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: