Poliția din UK testează cel mai rapid sistem de recunoaștere facială

Poliția din UK testează cel mai rapid sistem de recunoaștere facială

Marea Britanie este probabil cea mai supravegheată țară din lume, cu ajutorul unui sistem de peste 6 milioane de camere video CCTV.

NEC Neoface Sistem

Probabil din acest motiv, poliția din Londra intenționează să aducă îmbunătățiri semnificative acestui sistem, cu ajutorul unor camere pe care le vor purta chiar polițiștii aflați în misiune. În ajutorul acestui sistem de supraveghere foarte complex, vine un software de la dezvoltatorul NEC, numit NeoFace. NeoFace este un sistem de recunoaștere facială, care poate prelua imagini instant de pe camerele video, imagini ale persoanelor înregistrate, și le poate compara în câteva secunde cu baza de date a poliției. NeoFace poate găsi astfel similarități între imaginile capturate live de camerele video, și cele peste 90.000 de fotografii ale suspecților din baza de date a poliției din Leicestershire.

NeoFace are o putere de procesare semnificativă, putând analiza un număr mare de imagini în doar câteva secunde, față de analiza manuală care poate dura ore sau chiar zile. Tehnologia este încă la început, și își face debutul la nivel comercial în Marea Britanie după ce a fost folosit în câteva teste în cadrul departamentului de poliție din Chicago, unde a avut succes identificând o singură persoană, din 4.5 milioane de imagini. Sistemul s-ar putea dovedi de mare ajutor pentru poliția din Marea Britanie, și din întreaga lume.

Parcă scenariul acesta sună destul de cunoscut, probabil pentru că foarte multe din filmele SF sau cele polițiste au prezentat o astfel de tehnologie. Person of Interest vă sună cunoscut?

 

Citește și:
Etichete: