13 iun. 2012 | 11:01

Blogger WordPress? Facebook iti face transfer direct

ACTUALITATE
Blogger Wordpress? Facebook iti face transfer direct

FBWP2

Dupa ce s-a mandrit cu faptul ca iti permite sa-ti publici continutul din paginile construite cu WordPress pe Facebook din cateva click-uri, Facebook a introdus astazi si reversul medaliei. O noua unealta te va ajuta sa postezi mai usor continut din Facebook intr-un post pe un blog WordPress.

Aplicatia disponibila la adresa https://developers.facebook.com/wordpress/ ofera creatorilor de site-uri o unealta perfecta pentru cross-publishing. Extrem de prietenoasa ca interfata, aplicatia nu necesita nici un fel de cunostinte de programare si permite publicarea unui singur post, simultan, pe WordPress, Facebook Timeline – pagini personale, sau Facebook Pages – pagini business.

Realizat de inginerii de la Facebook ca o colaborare cu o echipa de specialisti Open Source, noul plugin reprezinta solutia cea mai rapida pentru a-ti crea site-ul intr-un format cat mai social. La o privire simpla WordPress sustine 16% din tot continutul de pe internet, iar Facebook vrea sa devina perceptia internetului pentru 900 de milioane de utilizatori, ca urmare parteneriatul dintre cele doua nu pare exagerat.

Acelasi plugin ofera printre altele un feed de activitati. Daca este integrat intr-un site WordPress acesta permite vizitatorului sa vada ce au mai facut prietenii sai fara sa-ti paraseasca pagina. Va putea fi intregata si o fereastra de recomandari care, pe baza continutului din pagina personala de Facebook a celui care viziteaza site-ul, va putea afisa sugestii de articole interesante. In plus, va putea atentiona vizitatorul daca un articol de pe site a fost deja citit in cazul in care acesta apare pe Timeline-ul personal.

Implementat cum se cuvine, un astfel de sistem ar putea deveni o unealta extrem de utila pentru dezvoltatorii de site-uri care nu prea se descurca cu partea de socializare. Din pacate traim intr-un internet mult mai social activ decat in urma cu cativa ani iar daca astfel de schimbari nu sunt facute pagini intregi tind sa dispara in neant.

FBWP1

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele