06 iul. 2015 | 20:06

Exoscheletul care te transformă în cel mai bun pistolar

ACTUALITATE
Exoscheletul care te transformă în cel mai bun pistolar

Dacă aţi încercat vreodată să trageţi cu o armă, dar aţi realizat că nu sunteţi foarte abil, e bine de ştiut că există o metodă mai facilă prin care puteţi învăţa.

Dacă vă uitaţi la unul dintre ultimele zece filme cu Liam Nesson aţi fi tentaţi să credeţi că este incredibil de uşor să trageţi cu un pistol şi că nu implică foarte mult exerciţiu dobândirea unui grad sporit de precizie. V-aţi înşela amarnic. În realitate, procesul de învăţare este foarte complex şi există multe aspecte care s-ar putea să vă împiedice să împuşcaţi cu precizie.

Din fericire, armata americană, pentru a grăbi învăţarea tragerii cu arma, a creat un nou . Ilustrat în imaginile alăturate, acesta poartă numele de MAXFAS şi momentan se află în stadiu de prototip. Ca funcţionare, această creaţie se fixează pe braţ şi ajută la corectarea şi eliminarea oricărui tremurat sau mişcare involuntară de braţ ce are loc când ţii o armă în mână şi te străduieşti să tragi într-o direcţie dreaptă.

Practic, nu se întâmplă nici o magie, dar acest sistem avansat de stabilizare vă va spori precizia la împuşcare după primele încercări. Fiind foarte uşor, are şi avantajul de a putea fi purtat pentru o perioadă lungă de timp fără un impact negativ asupra modului în care ţineţi o armă în mână.

Momentan, MAXFAS se află într-o etapă incipientă de dezvoltare, motiv pentru care, nu este mobil şi poate fi folosit doar într-un mediu controlat. Partea bună este că cercetătorii sunt foarte mulţumiţi de rezultate experimentului, cei care au folosit exoscheletul reuşind să-şi păstreze talentul proaspăt dobândit la împuşcare chiar şi după ce au renunţat să-l mai poarte.

maxfas-exoskeleton-doug-lafon-us-army

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele