Exoscheletul care îi pune pe picioare pe paraplegici

Exoscheletul care îi pune pe picioare pe paraplegici
18:07 02.04.2015

Oamenii de știință au creat un exoschelet ușor care poate înlesni deplasarea paraplegicilor, cu ajutorul unor încălțări speciale.

Eficiența sistemului se datorează faptului că este construit după modelul sistemului muscular uman. Cercetătorii au avut în vedere în special tendonul lui Ahile, glezna și gamba. Exoscheletul se fixează pe picior paralel cu mușchii gambei, ușurând executarea mișcărilor cu ajutorul unui arc. Scopul este de a îmbunătăți abilitățile locomotorii ale paraplegicilor, paraliticilor, sau chiar a persoanelor în vârstă, care au dificultăți în mișcare.

Totuși, eficiența exoscheșletului este, cel puțin deocamdată, îndoielnică, potrivit unei lucrări publicate în revista Nature. Se pare că dispozitvul ar funcționa doar la o viteză normală de mers, pe teren plat. În prezent se fac cercetări și există în plan implementarea de elemente care să permită mai multe stiluri de mers, pe diverse tipuri de teren.

Cercetătorii speră să încheie parteneriate cu companii de articole sportive și să reușească să vândă produsul pentru un preț mai mic decât al unor ghete de ski obișnuite.

 

 

loading...