Europa este cu un pas mai aproape de viteza 5G

Europa este cu un pas mai aproape de viteza 5G

Europa a încheiat încă un parteneriat prin care să accelereze dezvoltarea internetului 5G. Europa a semnat un contract de cooperare cu China pentru a dezvolta împreună tehnologia 5G.

În cadrul contractului semnat săptămâna aceasta, ambele părți asigură că vor împărți câmpul de cercetare și vor lucra împreună pentru standardizarea rețelelor 5G. În plus, atât Europa, cât și China, promit că vor avea acces la fonduri de pentru cercetare.

Noua tehnologie promite viteze de transfer de 20 de gigabiți pe secundă, fapt ce va revoluționa complet modul în care folosim internetul. Rețelele actuale, 4G, oferă viteze de doar 1 gibabit pe secundă. Conform Cnet, rețelele 5G ar trebui să fie disponibile în 2020. Totuși, perioada de cinci ani s-ar putea să nu fie de ajuns pentru țările care încă se chinuie să implementeze rețelele 4G. Cooperarea dintre Europa și alte state ar trebui să grăbească lucrurile.

5G ar trebui să poată conecta orice la internet: mașinile, casele, aparatele, monitoarele de sănătate, dispozitivele purtabile, și multe altele. Până în 2020, cantitatea traficului de internet va fi de 30 de ori mai mare decât cea din 2010. Așadar, conectarea tuturor dispozitivelor necesită rețele mobile de mare viteză, care să poată susțină un flux foarte mare de date.

Oficialii susțin că 5G nu numai că va fi mai rapid, ci că va reprezenta stâlpul de rezistență al viitorului digital și al industriei gadgeturilor.

Înțelegerea dintre Europa și China are anumite țeluri ce trebuie îndeplinite. În primul rând, aceștia doresc să familiarizeze populația cu ideea unei rețele 5G, ca să știm la ce să ne așteptăm. În plus, se dorește a se lucra împreună cu experți din domeniu pentru a cerceta noua tehnologie, pentru a se găsi cele mai bune frecvențe radio pe care aceasta să funcționeze și să lucreze cu cei din industria tehnologiei pentru a dezvolta dispozitive compatibile cu 5G.

Astfel de țeluri sunt prezente și în înțelegerile pe care Europa le-a încheiat cu Japonia, în mai 2015, și Coreea de Sud în iunie 2014. Deși Europa se zbate să dezvolte tehnologia 5G, Asia este cu mult înainte în ceea ce privește performanța 4G-ului, așa că alianțe cu astfel de puteri este de bun augur.

Citește și: