E oficial. Cât de mult s-a ieftinit PlayStation 4?

E oficial. Cât de mult s-a ieftinit PlayStation 4?

Încercând să atragă și mai mulți internauți în curtea consolelor Sony, japonezi au redus semnificativ prețul la PlayStation 4.

Nici o reclamă nu este atât de eficientă la a spori vânzările unui produs decât o micșorare a prețului de vânzare. Pornind de la această premisă, de câteva luni, Sony a inițiat un tur global al reducerilor. Scăderea prețului a fost anunțată inițial în Japonia, la începutul lunii septembrie, iar la scurt timp a fost aplicată în America de Nord, Statele Unite și Canada. În principiu, era inevitabilă reducerea prețului și în țările europene, dar acest gest s-a întâmplat oficial doar astăzi.

Ca urmare, pe blogul oficial Sony, printr-o nouă postare s-a confirmat faptul că, de acum înainte, prețul pentru PlayStation 4 va fi 350 de euro, în loc de 400 de euro – o reducere de 50 de euro. În Regatul Unit, prețul a scăzut cu 50 de lire sterline, până la valoarea de 300 de lire.

Concluzia acestui gest este una cât se poate de evidentă. Alinierea prețului de achiziție pentru un PlayStation 4 de 500GB cu un Xbox One de 500GB. Astfel, micul avantaj pe care l-ar fi avut consola next-gen a celor de la Microsoft pe perioada sărbătorilor a fost anulat. Din acest motiv, deși Xbox One a fost lider la vânzări de câteva trimestre, este aproape imposibil că PS4 să nu redevină lider, ocupându-și din nou poziția ocupată încă de la lansarea de la finele lui 2013.

Australia și Noua Zeelandă vor avea de asemenea prețuri reduse substanțial, până la 570, respectiv 480 de dolari. Ideea este cât se poate de simplă, dacă ați amânat de mult timp investiția într-un PS4, acum puteți face pasul decisiv, iar dacă aveați deja banii strânși, cu cei 50 de euro diferență, vă puteți cumpăra unul sau două jocuri care vă încântă.

Și în România a fost ieftin prețul considerabil. Astfel, un PS4 de 500 GB, disponibil anterior pe piață la prețul de 1.799 de lei, poate fi acum achiziționat din toate magazinele de profil din România cu doar 1.599 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: