Durex vrea să încurajeze sexul protejat printr-un emoji special

Durex vrea să încurajeze sexul protejat printr-un emoji special

Durex marchează pe 1 decembrie 2015 Ziua Mondială de Combatere a Virusului HIV prin lansarea unei campanii mondiale pentru crearea primului emoji oficial al sexului protejat din lume.

Inițiativa Durex vine după un studiu realizat de companie, în urma căruia s-a descoperit că peste o treime dintre tineri nu sunt interesați de sexul protejat și aproape o jumătate dintre ei cred că virusul HIV/SIDA nu o să-i afectezze niciodată pe ei sau pe prietenii lor.

Totuși, de ce un emoji? Același studiu a arătat că 80% dintre tinerii cu vârst între 18 și 25 ani spun că le este foarte ușor să se exprime prin intermediul emoticoanelor și 84% dintre ei se simt confortabil să vorbească despre sex folosindu-se de emoji.

Specialiștii au ajuns la concluzia că ”emoji sunt foarte importanți pentru modul în care cuplurile tinere interacționează, iar rezultatele cercetărilor sugerează că un emoji oficial al sexului protejat ar însemna o protecție sporită pentru aceste cupluri”.

De Ziua Mondială de Combatere a Virusului HIV, Durex va trimite o cerere oficială pentru acest emoji  către Unicode Consortium (compania oficială pentru crearea emojilor). ”Vom încerca să îi determinăm să fie de acord cu realizarea unui emoji arătându-le interesul pe care l-a suscitat această idee în luna noiembrie pe reţelele sociale (#CondomEmoji)”, se mai arată în comunicatul remis Playtech.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: