După Microsoft, Google face și Apple de rușine. Trei vulnerabilități ale OS X, făcute publice

, 23 Ian, 12:55

Echipa de securitate Project Zero de la Google a făcut publice trei vulnerabilități ale sistemului de operare OS X, creat de Apple.

Mișcarea vine la câteva zile după ce Google a dezvăluit câteva probleme de securitate ale sistemului Windows, făcând Microsoft de rușine pe Internet.

Erorile de programare din sistemul de operare pentru Mac îi lasă pe utilizatori vulnerabili la atacurile hackerilor. De exemplu, un infractor cibernetic s-ar putea folosi de găurile de securitate pentru a prelua complet controlul asupra unui computer cu Mac OS X.

Cei de la Google au creat și un malware ”proof of concept” care demonstrează exact cum pot fi exploatate vulnerabilitățile.

Reprezentanții Apple au reacționat cu un anunț publicat pe pagina dedicată securității. ”Pentru a ne proteja clienții, Apple nu va dezvălui, discuta sau confirma problemele de securitate înainte de a face o investigație și de a lansa patch-urile necesare. De regulă, Apple distribuie informațiile legate de probleme de securite ale produselor prin acest site și prin email”, se arată pe site.

Echipa Project Zero de la Google are rolul de a căuta vulnerabilități care pot pune în pericol siguranța internauților.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail