După 56 de aplicaţii preinstalate, Samsung vă lasă fără spaţiu pe Galaxy S6

După 56 de aplicaţii preinstalate, Samsung vă lasă fără spaţiu pe Galaxy S6

Deşi speram ca problema bloatware-ului să fi fost remediată pe , Samsung se pare că a făcut-o mai gravă ca niciodată pentru utilizatori.

Pentru o perioadă destul de lungă de timp au apărut speculaţii legate de numărul aplicaţiilor pe care Samsung a decis să le preinstaleze pe cele mai recente vârfuri de gamă ale sale, . Pentru că au trecut deja câteva săptămâni de când respectivele dispozitive au ajuns în teste, au început să circule pe internet şi răspunsurile la majoritatea întrebărilor.

În urmă cu aproximativ jumătate de an, când Samsung lansa Galaxy Note 4, respectivul smartphone avea 50 de aplicaţii preinstalate. Această valoare a crescut la 56 în cazul Galaxy S6. Pe lângă aplicaţiile proprietare Samsung, precum S-Voice sau S-Healt, cele mai previzibile sunt aplicaţiile Google: Gmail, YouTube, Google+, Google Drive, Play Newsstand, Play Movies, Play Games, Play Music şi nu numai. La acestea se adaugă programele celor de la Microsoft: Word, PowerPoint, Excel, OneNote, OneDrive şi Skype. Din motive greu de înţeles, fiecare S6 are din start WhatsApp, Instagram şi alte câteva aplicaţii pentru socializare virtuală. La acestea se mai adaugă aplicaţiile proprietare ale operatorilor de telefonie, care în unele cazuri pot ajunge fără probleme la cinci, şase. Partea cea mai proastă a acestui anunţ este că, deşi le puteţi scoate din ecranul principal al telefonului pentru a nu le mai vedea, acestea vor continua să ocupe spaţiu pe noile smartphone-uri fără slot MicroSD ieşite din Coreea de Sud.

Pentru că spaţiul de stocare nu mai poate fi extins, acesta este mai important ca niciodată. Ca urmare, merită să aveţi în vedere cât vă ocupă Samsung din telefon cu amalgamul său de programe şi progrămele. Un Galaxy S6 sau Galaxy S6 Edge cu 32GB, în practică, oferă acces utilizatorilor la o cantitate mult mai mică de spaţiu. Este vorba de doar 23GB pentru fotografii, filme, jocuri, aplicaţii şi diverse fişiere. Aproximativ 9GB de spaţiu pierdeţi şi dacă vă cumpăraţi modelul de 128GB sau 64GB. Din cauza operatorilor de telefonie, aceste valori ar mai putea înregistra mici fluctuaţii.

Citește și: