Cum funcționează drona care te urmărește și filmează fără ca tu să o controlezi [VIDEO]

Compania Lily Robotics a prezentat o dronă care își urmărește subiectul pentru a-l filma și fotografia. Acest concept ar putea revoluționa clasicul GoPro.

Lily este o dronă autonomă care te urmărește tot timpul și care îți îndeplinește comenzile. Se ghidează după un dispozitiv de urmărire, pe care îl poți avea în buzunar sau oriunde îți este comod. Cu o simplă atingere a dispozitivului, Lily poate executa mișcările de cameră pe care ți le dorești, totul în timp ce stă concentrată asupra ta. Potrivit dezvoltatorului său, camera din interior este similară GoPro Hero 3: filmează full HD, iar o tehnologie implementată în aceasta poate detecta dacă sari de pe o stâncă sau faci vreo cascadorie.

În această situație, camera va filma automat în slow motion. De asemenea, face fotografii de 12 megapixeli și panorame de 360 de grade. Poate zbura cu viteza de 40 de kilometri pe oră, este rezistentă la apă și are o rază de până la 30 de metri. Bradlow spune că se poate mișca și mai repede și poate avea o rază și mai mare, dar scopul nu este de a surprinde peisaje, ci de a face poze sau de a fi urmărit în timp ce faci lucruri interesante.

drona lily

Este o dronă care funcționează precum o cameră zburătoare. Este valabilă deja pentru precomenzi la prețul de 500 de dolari, iar ulterior se pare că va costa în jur de 1000 de dolari. Poți ajusta setările prin dispozitivul de urmărire sau printr-o aplicație, dar nu trebuie să știi prea multe pentru a o face să funcționeze. De asemenea, nici nu te poți implica în pilotare, întrucât nu există un mod manual.

Prototipul pe care Bradlow și Ho l-au folosit pentru o demonstrație în San Francisco era primitiv. Bradlow intenționează să construiască o dronă Lily care să poată fi ținută în buzunar și scoasă pentru a filma la fel de ușor cum se procedează cu smartphone-ul. În cazul prototipului, a existat un defect din fabrică, care a defectat senzorii de înălțime. Lily a zburat câțiva centrimetri deasupra solului și a înregistrat videouri cu iarba. Aplicația, pe de altă parte, e în stadiul de website momentan, are o adresă IP complicată și câteva butoane HTML.

Dar Lily chiar funcționează: o ții în mână, apeși Take off sau pur și simplu o arunci în aer, iar ea va pluti deasupra ta. Cei de la Wired notează că Lily nu reprezintă viitorul dronelor, dar este un concept interesant și un dispozitiv care va face poze la care selfie stickul nici nu îndrăznește să viseze.

 

Andrada Bonea
14:13 15.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video