Barack Obama, cel mai iubit președinte al Internetului: Ce recorduri a doborât

Barack Obama, cel mai iubit președinte al Internetului: Ce recorduri a doborât

Barack Obama știe, cu siguranță, să își promoveze imaginea în online și să păstreze legătura cu publicul. Asta o spun conturile sale de Facebook și Twitter, nu noi.

De când activează în online, Obama a strâns peste 43 de milioane de fani pe Facebook. Pe cea mai mare rețea socială ocupă a treia poziție în topul celor mai urmărite pagini care aparțin personalităților, după Katy Perry și Justin Bieber. De asemenea, după șase ani în care a avut contul de Twitter închis și l-a reactivat. La doar cinci ore de la anunț, Obama a adunat peste un milion de fani, doborând recordul deținut de Robert Downey Jr. care a atins acest prag în 24 de ore.

Acesta nu este singurul cont de Twitter făcut în numele președintelui Barack Obama. Contul @WhiteHouse și @BarackObama, deși active, sunt însă gestionate de specialiști săi în comunicare. Contul @POTUS (President of the United States) va fi gestionat de Obama însuși. Chiar dacă este doar de câteva zile pe Twitter, Obama a început deja o conversație amuzantă cu fostul președinte Bill Clinton.

În 2012, după câștigarea alegerilor, Obama a distribuit tot pe Twitter o fotografie în care își îmbrățișa soția, cu descrierea „Încă patru ani”. În scurt timp, tweet-ul a numărat mai mult de 350.000 de redistribuiri și 100.000 de aprecieri. De asemenea, aceeași fotografie a fost desemnată drept cea mai populară fotografie de pe Facebook, adunând mai mult de 2,1 milioane de like-uri.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: