Divinity Original Sin, reinventat pentru consolele next-gen [VIDEO]

Pentru unii, fascinaţia pentru RPG-uri se măsoară prin orele pierdute în Diablo 3, alţii, în schimb, ar putea prefera Divinity Original Sin.

Nu e vorba de a compara un joc cu altul sau o mecanică de joc cu alta. Merită urmărit însă acest trend, de a porta pe console, jocuri pe care ani de-a rândul le-am experimentat doar cu un mouse şi o tastatură. Pentru că cei de la au făcut o treabă miraculoasă cu versiunea de , alţi dezvoltatorii se pare că au o cantitate de curaj apropiată pentru a se înscrie în proiecte similare.

Iniţial, întreaga idee şi-a căutat suportul pe Kickstarter. Nu a durat însă foarte mult până când comunitate de fani ai Divinity Original Sin au depăşit cu mult pragul de finanţare pe ca îl doreau dezvoltatorii pentru a lansa o versiune ,,Enhanced” a aceluiaşi titlu. Aceasta, pe lângă faptul că va ajunge pe Linux, Mac, Windows sau Steam OS, va reprezenta prima iteraţie a jocului menită pentru console.

Cu numele complet Divinity Original Sin Enhanced Edition, jocul lansat anul trecut ar trebui să se reinventeze în viitorul apropiat pentru a profita la maxim atât de performanţa unui Xbox One sau PlayStation 4, cât şi pentru a fi jucabil în condiţii optime cu un controller. Creatorii au promis deja că interfaţa din versiunea îmbunătăţită va fi reinventată complet, va fi posibil un mod cooperativ split-screen din confortul canapelei şi, în plus, vor fi incluse câteva misiuni noi, o poveste mai amplă şi un nou sistem de luptă. Vocile din jocul original vor fi înregistrate din nou pentru Divinity Original Sin.

Nu avem încă o dată de lansare precisă pentru Divinity Original Sin Enhanced Edition, dar trailerul de mai jos ar trebui să vă ofere o imagine de ansamblu asupra experienţei la care urmează să vă aşteptaţi.

 

Alexandru Puiu
11:45 16.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video