Dispozitivele cu funcție de urmărire a ochiului îi salvează pe paralitici

Dispozitivele cu funcție de urmărire a ochiului îi salvează pe paralitici

Paralizia reprezintă pierderea sau afectarea funcţiei musculare, a forţei musculare, a mişcării voluntare, într-o anumită parte a corpului și apare atunci când sunt afectate, la orice nivel, căile de transmitere a mesajelor de la creier la muşchi.

Cei care sunt afectați de asta nu au cum să nu piardă contactul cu lumea exterioară, cel puțin parțial. Sunt situații în care nu se pot mișca și nu pot vorbi, singurul control pe care îl au fiind asupra ochilor. Din fericire, tehnologia ar putea fi folosi această abilitate rămasă pentru a da paraliticilor o voce, scriu cei de la Engadget.

Cercetătorii de la UC San Diego lucrează la un sistem care folosește urmărirea globului ocular pentru comunicare. Un prototip, EyeHome, ar implica o interfață asemănătoare telefonului, controlată prin privire. Te-ai uita într-o direcție pentru a dicta un mesaj și în alta pentru a accesa rețelele sociale. Alte elemente ar implica e-bookuri specializate și chiar și instrumente muzicale.

Echipa a primit fonduri în valoare de 300.000 de dolari pentru a transforma prototipul într-un dispozitiv disponibil pentru comercializare. Nu se știe cu precizie când se va întâmpla acest lucru, dar sistemul promite mult și are șanse să devină mult mai eficient, chiar și decât cel folosit de Stephen Hawking în prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI