Apple Watch este un ceas de încredere pentru scufundări [VIDEO]

Deşi au fost foarte rezervaţi în privinţa rezistenţei la apă a Apple Watch, mai multe teste confirmă că nu aveţi de ce să vă faceţi griji.

Review-urile pentru Apple Watch au ajuns online deja de câteva săptămâni şi sunt împărţite. Foarte mulţi posesori sunt încântaţi de aparat, dar există şi cei care sunt frustraţi de performanţa aplicaţiilor terţe ce rulează pe smartwatch. Trecând însă peste particularităţile de funcţionalitate, foarte mulţi au fost curioşi în privinţa anduranţei gadgetului. Nu de alta, dar ar fi păcat să investeşti 500 de dolari într-un ceas inteligent şi să-l foloseşti doar în condiţii de deplină siguranţă.

Pornind de la premisa de mai sus, au ajuns online în ultima perioadă tot felul de , unele bazate pe scenarii posibile în lumea reală, altele extrem de improbabile. În cea mai nouă serie de clipuri pe marginea acestui subiect, cei de la DC Rainmaker au vrut să ducă la extrem testarea rezistenţei Apple Watch în contact cu apa.

Partea bună este că scurt metrajele sunt impresionante. Partea şi mai bună este că ceasul rezistă cu brio în majoritatea circumstanţelor. Nu a ieşit la iveală nici o problemă de funcţionare după un salt de la 10 metri înălţime, o sesiune de înot de 1200 de metri sau o simulare de scufundare de 40 de metri.

În altă ordine de idei, este foarte probabil ca Apple să fi făcut aceleaşi teste de anduranţă în laboratoarele proprii cu rezultate similare. Este de asemenea posibil însă ca decizia de a nu promova acest nivel de anduranţă spectaculos să se bazeze pe unul sau două teste similare.

 

Alexandru Puiu
14:14 12.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video