De ce ai nevoie pentru a folosi un telefon cu Windows 10 ca PC

De ce ai nevoie pentru a folosi un telefon cu Windows 10 ca PC

Windows 10 Continuum este o nouă funcție ce va fi disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu Windows 10 Mobile, dar din păcate nu vor fi toți la fel de privilegiați.

În urmă cu câteva luni, când am aflat toate detaliile despre lansarea oficială a noilor Lumia 950 și Lumia 950 XL cu Windows 10 Mobile, oficialii Microsoft au insistat destul de mult pe o funcție ce pare miraculoasă la prima vedere. Aceasta poartă numele Continuum și se reflectă în posibilitatea utilizării, într-o oarecare măsură, a smartphone-ului ca PC. Practic, prin intermediul unui adaptor, puteți conecta la telefonul vostru din buzunar un monitor de dimensiuni mari, un mouse și o tastatură pentru a lucra rapid la o prezentare în PowerPoint sau pentru a naviga pe internet fără restricțiile unui ecran de 5-6 inci.

La momentul anunțului oficial, cei de la Microsoft nu au insistat prea mult pe cerințele hardware, iar consensul general era că orice terminal preinstalat cu Windows 10 Mobile include și aceste beneficii. În realitate, nu este deloc așa.

Cea mai importantă este puterea de procesare. Continuum nu poate funcționa decât în tandem cu un aparat dotat cu Snapdragon 808 sau Snapdragon 810. Cu alte cuvinte, doar smartphone-urile de top vor avea această funcție. Tot pe lista de cerințe minime este trecută o cantitate de 2GB RAM, 8GB memorie internă, Bluetooth 4.0 și WiFi N. În cazul în care sunteți posesorul unui smartphone cu un display Full HD sau 2K, Microsoft vă recomandă călduros să aveți măcar 3GB RAM înainte de a vă apuca de exeperimentat.

Deși pe hârtie aceste detalii sunt destul de pretențioase, sunt pe aceeași linie cu ceea ce găsiți în Lumia 950, Lumia 950 XL și Acer Jade Primo. Ca urmare, dacă vreți să vă transformați smartphone-ul în PC, este suficient să vă orientați către unul dintre telefoanele de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: