25 oct. 2015 | 14:42

De ce și cum a fost transformată statuia lui Lenin în Darth Vader

ENTERTAINMENT
De ce și cum a fost transformată statuia lui Lenin în Darth Vader

O statuie a lui Lenin din Odessa, Ucraina, a fost transformată într-un instrument al decomunizării de către președintele Petro Poroshenko.

Faimosul sculptor Alexander Milov a contribuit la transformarea unei embleme a comunismului într-o alta a „părții întunecate”, dar de data aceasta, fără a mai aminti de o perioadă istorică tumultoasă.

Astfel, Lenin a devenit Darth Vader și dă WiFi. Pe lângă faptul că ar putea spori turismul în Odessa, e o modalitate prin care ucrainienii „îngroapă” metaforic simbolul comunismului. E o manifestare a dorinței ucrainienilor de a șterge toate urmele propagandei comuniste, și în vreme ce majoritatea statuilor vor fi distruse, aceasta a fost recondiționată mai mult decât ingenios. „Statuia de bronz a lui Lenin nu a fost distrusă, astfel încât să poată fi exhumată la nevoie”, a spus Milov.

Desigur, e posibil să sporească și entuziasmul fanilor Star Wars în ceea ce privește cel mai nou film al seriei, care va intra în cinematografe pe 18 decembrie, anul acesta. Trailerul este extraordinar, așa că e de înțeles.