De acum, interfața Xbox One se bazează pe Windows 10

De acum, interfața Xbox One se bazează pe Windows 10

Printr-un nou update de firmware lansat în ultimele 24 de ore pentru Xbox One, consola a devenit mult mai sprintenă și mai inteligentă.

Se lucrează de aproape un an la noua versiune a software-ului care rulează pe Xbox One. Acesta este un update important care incorporează modificări majore vizavi de interfață, performanță și funcționalitate. De asemenea, acesta include cele mai semnificative schimbări din momentul în care s-a lansat consola la finele lui 2013. Întreaga interfață a fost reinventată, iar infrastructura se bazează la această oră pe Windows 10, în loc de Windows 8, cum era cazul înainte. Schimbările estetice sunt menite să faciliteze accesul rapid la informațiile dorite cu un număr minim de mișcări. Dacă v-ați făcut un obicei din a naviga prin Dashboard folosind gesturi de Kinect, este important să rețineți că Microsoft a eliminat această funcție prin actualizarea de azi.

Noua experiență Xbox One s-a lansat de curând, iar update-ul ar trebui să fie disponibil tuturor utilizatorilor consolei de pe întregul mapamond în câteva zile, dacă nu cumva ați putut deja să-l instalați folosind o conexiune WiFi. Pentru că întreaga experiență de utilizare a consolei este mai sprintenă și mai stabilă, ar trebui să aveți mai multe motive de bucurie când petreceți timp în fața unui Xbox One, chiar și atunci când nu vă jucați și consumați conținut multimedia.

Trecând însă peste detaliile de fond, acest update a fost foarte așteptat de gameri deoarece introduce compatibilitatea înapoi cu un set semnificativ de jocuri pentru Xbox 360. Peste 100 jocuri lansate în urmă cu câțiva ani pentru vechea consolă, acum pot fi jucate pe Xbox One dacă aveți actualizarea instalată.

Citește și: