Nokia Lumia 520 – Cel mai bine vândut Windows Phone

Nokia Lumia 520 - Cel mai bine vândut Windows Phone

Am auzit deja de la Microsoft că Windows Phone a crescut cu 91 procente în fiecare an. Nokia Lumia 520 este unul dintre aceste motive.

Nokia Lumia 520

Creșterea explozivă de care a beneficiat segmentul de smartphone-uri cu Windows Phone se datorează unor modele entry-level precum Nokia Lumia 520. Lumia 520 este așadar, cel mai bine vândut Windows Phone de la începutul acestei platforme, numărând nu mai puțin de 12 milioane de unități. Popularitatea acestui model vine în primul rând din prisma prețului foarte atractiv și al specificațiilor tehnice rezonabile.

Nokia Lumia 520 are un ecran IPS cu 800×480 pixeli, 8 GB stocare internă, 512 MB RAM un slot microSD, suport HSDPA și nu în ultimul rând, un procesor dual-core de 1 GHz. Acesta a fost înlocuit pe parcurs cu modelul Lumia 630 care este echipat tot cu 512 MB memorie RAM. Cantitatea de memorie de lucru nu este o problemă pentru sistemul de operare care a demonstrat că poate rula foarte fluid și pe astfel de dispozitive.

Dacă tot vorbeam de prețul acestui model, e bine să luăm în calcul că este un telefon oferit gratuit pentru abonamentele încheiate pe o perioadă de 2 ani, sau la liber, la un preț de aproximativ 450 Lei. Asta se întâmplă la noi, pe când în Statele Unite are un preț mai mic de 100 de dolari, sau este oferit gratuit și pentru contracte mai mici.