Dacă vrei WhatsApp pe iPhone, nu mai ai nevoie de aplicație

Dacă vrei WhatsApp pe iPhone, nu mai ai nevoie de aplicație

Este aproape imposibil să nu folosiţi WhatsApp, în contextul în care are peste 800 de milioane de utilizatori care nu se mai pot lipsi de el.

WhatsApp a devenit sinonim cu conversaţiile în format text. Foarte mulţi operatori de telefonie de pe întregul mapamond vă permit să folosiţi WhatsApp chiar şi dacă nu mai aveţi trafic de internet, ca o dovadă a relevanţei sale. Este una dintre cele mai populare aplicaţii cross-platform de mesagerie instant din lume, iar faptul că echipa de dezvoltatorii din spatele său fac eforturi semnificative să incorporeze funcţii noi la intervale regulate de timp are de asemenea un impact important asupra acestei situaţii.

În urmă cu câteva luni, WhatsApp s-a transformat într-o aplicaţie web pe care o puteaţi asocia cu uşurinţă cu smartphone-ul vostru cu Android sau Windows Phone. Din acel moment, când eraţi la birou de exemplu, puteaţi începe o conversaţie pe telefon şi o puteaţi continua pe desktop, folosind o tastatură mare şi aerisită. Din cauza unor aşa numite ,,limitări ale platformei Apple”, creatorii WhatsApp nu au asigurat la momentul respectiv acelaşi serviciu şi pentru cei ce foloseau un iPhone.

Se pare însă că, subit, restricţiile la care au făcut referire cei de la WhatsApp au dispărut. Nu de alta, dar au început să apară tot mai multe rapoarte online cum că WhatsApp pe web este compatibil şi cu smartphone-urile ieşite din Cupertino. Primele sesizări în această direcţie au apărut pe Reddit şi tot acolo au apărut şi confirmările. Pentru a profita şi voi de aceeaşi funcţionalitate, singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să rulaţi cea mai recentă versiune a aplicaţiei omonime pentru mobil.

Partea interesantă este că activarea acestei funcţii nu s-a petrecut neapărat prin noua variantă de WhatsApp din AppStore, ci, mai degrabă, a fost deblocată de către serverele serviciului. Un lucru este sigur, din acest moment puteţi intra pe web.whatsapp.com şi vă puteţi împerechea iPhone-ul cu aplicaţia web. Dacă nu funcţionează din prima, mai aşteptaţi câteva zile şi funcţia ar trebui să se propage şi la voi.