Dacă vrei să fii sigur că nu ești spionat, există o aplicație pentru asta

Dacă vrei să fii sigur că nu ești spionat, există o aplicație pentru asta
14:50 03.11.2015

Dacă vrei să ai siguranța că mesajele tale rămân ale tale, există o aplicație pentru asta, care beneficiază de susținerea lui Edward Snowden.

A fost lansată aplicația Signal a celor de la Open Whisper System. Practic, aceasta e un mix între RedPhone și TextSecure, care îți permite să comunici printr-o conexiune criptată, fără a fi nevoit să schimbi aplicațiile pentru a schimba formatul. Codul este open source.

În esență, e un amalgam de funcționalități pe care le-ai mai văzut, dar care sunt foarte utile, dacă vrei cu adevărat să îți păstrezi conversațiile departe de intruși.

Dacă încă mai crezi că e totul o teorie a conspirației, într-un interviu acordat recent pentru programul Panorama al BBC, Snowden a furnizat informaţii adiţionale despre un set de instrumente numit Smurfs, prin care se pare că agenţiile britanice pot hackui orice smartphone.

Privacy International deja oferise o parte dintre informaţiile confirmate de Snowden. Practic, instrumentul numit Nosey Smurf poate folosi microfonul unui telefon în scopuri de supraveghere audio. Snowden a mai vorbit şi despre Dreamy Smurf, care poate opri sau porni un telefon. Tracker Smurf, pe de altă parte, e un instrument de localizare geografică, despre care fostul agent spune că reprezintă o metodă plină de acurateţe de a localiza un telefon prin triangulare. Un alt Smurf poate opera camera unui smartphone.

Paradoid Smurf poate ascunde activităţile celorlalte instrumente, spune Snowden. Astfel, nici măcar un specialist nu ar putea găsi dovezile. Se pare că aceste programe sunt inserate în telefonul-ţintă prin mesaje text, astfel încât utilizatorii nici nu ar şti că li se pune la cale ceva. De asemenea, Snowden a invocat situaţia în care GCHQ (UK Government Communications Headquarters) a putut compromite routerele Cisco folosite în Pakistan, spre a putea supraveghea comuncaţiile civile şi guvernamentale. GCHQ nu a comentat în niciun fel acuzaţiile.

În ceea ce privește România, să nu credeți că lucrurile sunt mai roz. Am scris, tot recent, detaliat despre modificarea legii Big Brother în acest articol. O modificare a legii 506/2004 privind prelucrarea datelor personale, precizează că datele de trafic ale abonaților și utilizatorilor serviciilor de telefonie și internet trebuie șterse sau făcute anonime în cel mult trei ani. De asemenea, se reglementează modul în care autoritățile au acces la astfel de informații.

Aplicația o poți descărca gratuit de aici și ai garanția susținerii lui Snowden, în care ne putem încrede când vine vorba de securitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI