26 mai 2015 | 15:27

Cupa Mondială, construită pe cadavrele muncitorilor din Qatar [FOTO]

ENTERTAINMENT
Cupa Mondială, construită pe cadavrele muncitorilor din Qatar [FOTO]

Amnesty International atrăgea atenția, la scurt timp după începerea lucrărilor la stadioanele care vor găzdui Cupa Mondială din 2022, că muncitorii veniți din alte țări lucrează în condiții improprii și sunt supuși abuzurilor.

Organizația pentru Drepturile Omului a dezvăluit că sute de muncitori au murit în fiecare an de la începerea lucrărilor și mai mulți au fost răniți din cauza condițiilor improprii, în timp ce autoritățile au promis schimbarea legislației, fără să facă practic mare lucru.

Se pare că, până în prezent, din cauza condițiilor inumane de muncă, au murit aproximativ 900 de muncitori și se estimează că numărul se va ridica la 4,000 până lucrările vor fi gata. Pașapoartele muncitorilor migranți sunt adesea confiscate la intrarea în Qatar, astfel încât nu pot părăsi țara fără viză. Acest lucru a generat și mai multe proteste în ultimul timp, întrucât multor nepalezi li s-a interzis să se întoarcă acasă.

Este greu de crezut că se întâmplă asemenea lucruri în secolul 21, dar și mai grav este faptul că multe companii mari continuă să sponsorizeze Cupa Mondială, chiar și în aceste condiții. În semn de protest, pe Internet a început să circule o serie de anti-reclame, care arată cu degetul acuzator spre faptul că umanitatea și compasiunea se subordonează intereselor materiale.