11 apr. 2015 | 11:26

Cum vrea Google să mărească autonomia dispozitivelor mobile

ACTUALITATE
Cum vrea Google să mărească autonomia dispozitivelor mobile

Cei de la Google au în prezent o echipă de experți care lucrează la dezvoltarea tehnologiei pe care se bazează bateriile majorității dispozitivelor mobile.

În prezent, bateriile dispozitivelor mobile nu evoluează la fel de rapid precum celelalte componente ale acestuia. De exemplu, mulți nu dețin încă monitoare 4K, dar unele companii deja spun că această rezoluție este învechită, iar 8K este viitorul. Bateriile, însă, nu evoluează cu aceeași viteză, iar Google este una dintre companiile cele mai afectate. În prezent, aceasta dezvoltă nu mai puțin de 20 de proiecte diferite care depind de baterii. Pe lângă seria Nexus, gigantul din Redmond mai are și mașini capabile de a se conduce singure, ochelari inteligenți și gadgeturi pentru uz medical.

Ramesh Bhardwaj este cel ce administrează proiectul de cercetare al Google în acest domeniu. După cum scrie și publicația Wall Street Journal, acesta nu se concentrează asupra tehnologiilor de ultimă generație, ci și asupra bateriilor de tip litiu-ion. În cazul lui Google Glass, o baterie mai bună ar însemna o autonomie ma mare a baterie chiar și dacă se înregistrează materiale video. În cazul lentilelor de contact pentru măsurarea glicemiei, noile baterii ar duce automat la eliminarea lichidelor inflamabile.

Cu câteva săptămâni în urmă, Britanicii de la Dyson au investit 15 milioane de dolari într-o companie care ar putea dezvolta baterii cu o autonomie mult mai mare față de modelele curente. Spre deosebire de amestecul de lichide standard, noile baterii se vor folosi de electrozi solizi de litiu.

Datorită faptului că nu utilizează un electrolit lichid și eliminării riscului de a exploda, ele pot oferi și un grad mai mare de siguranță. Toate acestea, în condițiile în care cantitatea de energie stocată va fi de aproximativ două ori mai mare decât a bateriilor din prezent. De asemenea, timpul de producție ar fi cu mult redus, iar costurile minimizate. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.