31 mart. 2015 | 15:04

Cum vrea Google să fie un gigant și în medicină: Creează roboți medicali inteligenți

ACTUALITATE
Cum vrea Google să fie un gigant și în medicină: Creează roboți medicali inteligenți

După ce a ajuns să domine internetul, Google vrea să domine și medicina și pregătește crearea unor roboți medicali inteligenți. Cu cine se aliază gigantul online?

Roboţii îi vor ajuta pe chirurgi în cadrul operaţiilor minim invazive, dând medicilor un control mai bun şi efectuând procedurile cu o acurateţe mai mare decât este posibilă manual. Astfel, sunt reduse efectele negative asupra pacientului. În prezent, există sisteme care le permit chirurgilor să controleze de la distanţă, acestea fiind plasate în interiorul corpului pacientului. Sunt astfel reduse la minimum rănile produse pentru accesul în organism şi scade nivelul hemoragiilor şi riscul de apariţie a cicatricelor.

Divizia de ştiinţe ale vieţii a Google va lucra cu compania Ethicon, care produce aparatură medicală, parte a Johnson & Johnson, pentru a crea o platformă chirugicală robotizată care să-i ajute pe medici în sala de operaţii, potrivit The Guardian, citat de Mediafax. Asta după ce Google a încheiat o înţelegere cu compania din domeniul medical Johnson & Johnson pentru a realiza roboţi medicali care utilizează inteligenţa artificială. Google are deja experiență în acest domeniu prin mașinile autonome.

Sistemele de realitate augmentată vor fi utilizate pentru a suprapune informaţii importante în timpul intervenţiei chirurgicale. În prezent, acestea sunt afişate pe mai multe monitoare împrejurul medicului. De asemenea, vor fi disponibile imagini dinaintea operaţiei, rezultate de laborator şi detalii referitoare la operaţii anterioare. Parteneriatul va ajuta Johnson & Johnson, lider în domeniul produselor de îngrijire a sănătăţii, să concureze în domeniul aparaturii medicale robotizate, iar Google își consolidează poziția dominantă în tehnologie și inteligență artificială.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele