Cum te face tehnologia mai tânăr și mai frumos [VIDEO]

Cum te face tehnologia mai tânăr și mai frumos [VIDEO]

Dacă ai văzut Ant-Man, cu siguranță ai observat un Michael Douglas considerabil mai tânăr. Iar prin „considerabil” înțelegem cu 25 de ani mai tânăr.

Desigur, ar putea fi vorba de botox sau de machiaj, dar ai fi surprins de ceea ce știu să facă efectele vizuale. Compania Lola VFX este responsabilă pentru această întinerire, iar reprezentanții săi au fost dispuși să împărtășească o parte din secrete. În mai puține cuvinte, menirea acestei companii este să facă pe oricine mai bătrân, mai tânăr, mai slab sau mai gras, în funcție de nevoie.

Vă mai amintiți de capodopera cinematografică The Curious Case of Benjamin Button? Ei bine, nu am văzut un Brad Pitt și o Cate Blanchett trecând prin toate etapele îmbătrânirii, respectiv întineririi, doar datorită machiajului. S-a folosit aceeași tehnică, iar de atunci, Lola VFX are o relație serioasă cu Marvel, scriu cei de la Vulture.

Echipa Lola acționează precum chirurgii, cu excepția faptului că operează digital. Pentru efecte cât mai realiste, sunt esențiale observarea și raportarea la chipul persoanei în mișcare sau în timpul vorbirii. În cazul lui Douglas, echipa a urmărit secvențe din filmele în care acesta a jucat în anii ’80. Pentru efectul de întinerire, au adăugat grăsime obrajilor, iar pentru că urechile și nasul nu se opresc niciodată din crescut, le-au redus acestora dimensiunile și au mascat vasele de sânge și ridurile.

În video-ul de mai sus, puteți urmări cum funcționează tehnologia VFX pe actrița Michele Valley. Diferența este remarcabilă, și totuși, dacă nu am vedea video-ul, probabil nu ne-am da seama că a fost folosită această tehnică pentru întinerirea personajului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: