25 aug. 2015 | 09:19

Cum strici foarte ușor un Galaxy Note 5? Îi introduci stylusul invers

ACTUALITATE
Cum strici foarte ușor un Galaxy Note 5? Îi introduci stylusul invers

Samsung Galaxy Note 5 este cel mai nou vârf gamă de la sud-coreeni și, la fel ca celelalte modele din gama de phableturi business, el vine cu un stylus special, menit să-ți ușureze viața.

Până acum, era destul de dificil să scoți stylusul din slotul special de pe marginea telefonului. Trebuia să tragi de el cu unghia și din acest motiv nu îl foloseai atât de des pe cât ai fi vrut.

Samsung a remediat această problemă cu Samsung Galaxy Note 5, dar făcând asta a creat una și mai gravă.

În cadrul evenimentului de lansare, cei de la Samsung s-au lăudat cu un nou mecanism cu arc care scoate stylusul după o apăsare.

Problema intervine dacă ești neatent și introduci, din greșeală, stylusul greșit. Cei de la Android Police au descoperit că dacă bagi creionul S-Pen cu spatele și nu cu vârful, oricât de încet, acesta se va bloca în telefon, în mecanismul cu arc.

Este posibil să încerci să zgudui puțin stylusul ca să scape din mecanism, dar cei de la Ars Technica au avut probleme cu detectarea lui de către telefon după. În mod normal, în momentul în care scoți creionul din Note 5, telefonul va deschide o aplicație de luat notițe. Această funcționalitate nu mai era disponibilă după experiment.

Având în vedere că S-Pen are aceeași grosime pe toată suprafața, e foarte ușor să îl bagi din greșeală invers și să îți strici telefonul. Dacă se întâmplă să ai copii, mai bine nu lași smartphone-ul pe mâinile lor, că șansele ca așa ceva să se întâmple cresc exponențial.