Cum poți obține holograme 3D pe smartphone-ul tău

Trucul prezentat de un utilizator YouTube nu necesită decât o carcasă veche pentru CD-uri și niște unelte de bază.

Un utilizator de YouTube din Marea Britanie ne demonstrează încă o dată că nu este nevoie decât puțină creativitatea pentru a crea ceva frumos cu ajutorul unor lucruri vechi. În cel mai nou videoclip al său, Mrwhosetheboss ne arată cum îți poți transforma propriul smartphone într-un proiector de holograme 3D, iar în cadrul procesului, nu va trebui să folosești decât un cuțit sau un cutter, o riglă, un pix, o foaie, niște bandă adezivă și o carcasă veche pentru CD-uri.

După cum menționează și cei de la Mashable, utilizatorul vă arată cum să vă construiți propria versiune de Holho, un generator de holograme creat în trecut de către Cospe Sas și Imagination Farm. Pentru început, va trebuie să desenați un trapez pe hârtie. Dimensiunile acestora ar trebui să fie de 6 centimetri la baza inferioară și de 1 centimetru la baza superioară, în timp ce înălțimea va fi egală cu 3,5 centimetri. Pentru un efect mai plăcut, puteți oricând să măriți dimensiunile, însă este recomandat să păstrați proporțiile.

După aceea, luați carcasa veche, îi rupeți marginile și folosiți trapezul decupat de pe hârtie pentru a desena patru forme similare pe carcasa. Decupați apoi cele patru trapeze și lipiți-le una de cealaltă așa cum puteți vedea în GIF-ul de mai sus. Acum puteți pune proiectorul pe telefon și puteți încărca unul dintre numeroasele videoclipuri YouTube create special pentru asemenea situații.

Bogdan Cristea
16:50 03.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video