Telefoanele vechi pot fi cel mai mare pericol pentru rețea de computere [VIDEO]

Telefoanele vechi pot fi cel mai mare pericol pentru rețea de computere [VIDEO]

Dacă te-ai gândit că doar Android sau alte sisteme de operare au probleme și pot compromite rețele de Internet sau calculatoare, te-ai înșelat. 

Cercetătorii israelieni au găsit o metodă prin care pot „strecura” date de la un computer izolat, fără conexiune externă şi fără radio wireless în orice alt computer. Tot ce le trebuie este un telefon non-inteligent şi un program de tip malware. De asemenea, aceştia au descoperit că dacă introduc un cod într-un computer ţintă, memoria maşinii ar putea fi folosită pentru a emite radio cu o putere redusă, potrivit Engadget.

Semnalul nu este suficient de puternic pentru a transmite datele nativ, dar oamenii de ştiinţă l-au folosit pentru a transmite un cod asemănător celui Morse, format din 0 şi 1, care putea fi interpretat de un telefon din apropiere cu programul respectiv instalat. Trucul nu este uşor de realizat, dar este suficient de discret pentru reţele care blochează accesul smartphone-urilor, dar îl permit telefoanelor care doar primesc şi efectuează apeluri şi mesaje text.

Evident, sistemul are limitele sale şi poate jongla cu porţii mici de date la anumite intervale, dar e suficient pentru a afla o parolă sau o destinaţie GPS. Acest tip de atac ar putea fi un coşmar pentru reţelele guvernamentale sau facilităţile cu putere nucleară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: