Cum plănuiește Sharp să facă toate smartphone-urile mai subțiri

, 17 Iun, 13:58

Cu toate că există modele de telefoane care sunt atât de subțiri încât nici măcar nu am au slot pentru căști, japonezii de la Sharp cred că pot împinge industria spre noi recorduri în ceea ce privește grosimea smartphone-urilor. 

Gadgeturile pe care le folosim devin din ce în ce mai puternice și din ce în ce mai ușoare și subțiri pe zi ce trece. Cu toate că utilizatorii nu sunt cu toții mulțumiți de acest trend, existând multe persoane care ar prefera baterii mai generoase în fața unei grosimi reduse.

Din fericire, noua tehnologie Sharp le-ar putea oferi utilizatorilor și telefoane mult mai compacte și autonomie mai mare.

Compania japonează a început să producă o serie de display-uri speciale care combină stratul LCD (cel care oferă imaginea) și cel capacitiv (cel care permite controlul prin atingeri) într-un singur panou mult mai subțire. În mod obișnuit, panoul LCD și cel capacitiv sunt separate, ducând la o grosime mai mare a aparatelor.

”Display-ul de tip in-cell are funcționalitatea touch constuită în panoul LCD, lucru care duce la un display mai subțire și mai ușor. Asta le oferă producătorilor de smartphone-uri mai multă libertate de mișcare când vine vorba de design”, a explicat compania.

Sharp a produs display-urile pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, dar și pentru multe alte companii, așa că anul viitor piața ar putea fi inundată de smartphone-uri incredibil de subțiri. Cei de la Sharp sunt responsabili pentru numeroase inovații pe piața ecranelor, printre care se numără și panourile IGZO care au un consum redus de energie.

Și noile display-uri vor putea ajuta la creșterea autonomiei, deoarece producătorii vor putea opta să introducă baterii mai mari în smartphone-uri, păstrând, în același timp, dimensiunile foarte reduse.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail