08 oct. 2015 | 18:26

Cum modifici permisiunile aplicațiilor pe Android 6.0 Marshmallow

ACTUALITATE
Cum modifici permisiunile aplicațiilor pe Android 6.0 Marshmallow

În acest articol vă vom prezenta modalitatea ușoară prin puteți modific privilegiile fiecărei aplicații pe Android 6.0 Marshmallow.

Înainte, dacă vă doreați să instalați o aplicație, erați nevoiți să-i acordați acesteia toate permisiunile pe care vi le cerea. În acest fel, puteați avea de-a face cu o aplicație de lanternă care vă cerea acces la locație, sau o aplicație e-reader care vă cerea acces la contacte. Odată cu introducerea Android M, lucrurile s-au schimbat.

Acum, vei putea alege către ce dai acces oricărei aplicații pe care o instalezi. Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că unele aplicații au nevoie de anumite permisiuni pentru a funcționa corespunzător. În cazul în care vreți să aveți parte de cea mai bună experiență atunci când utilizați WhatsApp, ar fi indicat să-i permiteți accesul la lista de contacte, precum și la poze și microfon.

După cum scriu cei de la Phonearena, aplicațiile vor solicita permisiuni doar atunci când au nevoie de acces la anumite funcții. În cazul în care sunteți de acord, software-ul va avea acces permanent la acele funcții până când îl anulați. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să urmați pașii de mai jos.

Permisiuni aplicații 1

Pentru început, veți fi nevoiți să accesați setările, iar apoi secțiunea ”Apps”. Aici, faceți click pe pictograma din dreapta sus, iar în meniul ”Configure apps”, selectați ”App Permissions”.

Permisiuni aplicații 2

Aici, veți vedea o listă cu toate funcțiile telefonului. Atunci când selectați una dintre ele, veți vedea toate aplicațiile care o pot accesa. Mai mult decât atât, dacă reveniți la meniul ”Configure apps”, accesați ”Modify system settings” pentru a vedea toate aplicațiile care pot efectua modificări importante sistemului.