07 aug. 2015 | 16:36

Cum au interzis britanicii un produs de succes al Apple

ACTUALITATE
Cum au interzis britanicii un produs de succes al Apple

Conform celor mai noi modificări în legislația Marii Britanii, transferul de materiale protejate dintr-un mediul în altul este acum ilegal.

Deși mulți utilizatori nu știau acest lucru, până la finalul anului trecut era ilegal în Marea Britanie să copiezi materiale protejate prin drepturi de autor dintr-un mediu în altul. Ce însemna acest lucru, mai exact? După cum scriu cei de la Torrent Freak, însemna că nu puteți crea DVD-uri cu melodiile pe care le aveați în iTunes. O nouă lege care a intrat în vigoare în ultimele săptămâni ale anului 2014 a schimbat situația, guvernul Marii Britanii autorizând astfel copierea materialelor.

Decizia nu a trecut neobservată de către cele mai mari case de discuri, care au protestat în fața Înaltei Curți împotriva noii legi. Astfel, aceasta a fost anulată luna trecută, iar consecințele, cel puțin la prima vedere, par a fi destul de mari. ”Este acum ilegal să faci copii după materiale cu drepturi de autor pe care le deții, fără a avea acordul deținătorului acestor drepturi, iar acest lucru include schimbarea formatului dintr-un mediu în altul”, a declarat un membru al Biroului pentru Proprietatea Intelectuală din Marea Britanie.

Astfel, companii precum Apple ar încălca legea, încurajând utilizatorii să importe toate melodiile de pe CD-urile pe care le dețin. Având în vedere că o mare parte din utilizatorii de internet din Regatul Unit ar putea fi considerați infractori, guvernul s-a declarat nemulțumit de decizia Curții, urmând a analiza situație pentru a alege cea mai bună soluție. Deși nu s-au înregistrat până în prezent cazuri în care o casă de discuri să dea în judecată pe cineva pentru copierea de materiale de pe CD, faptul că există această posibilitate a alarmat foarte multe persoane.