Cum ar putea trăi bogații lumii după Apocalipsă [FOTO]

Cum ar putea trăi bogații lumii după Apocalipsă [FOTO]

Chiar dacă nu suntem adepții teoriilor conspirației despre sfârșitul lumii, se pare că cei care își permit și-au luat niște măsuri costisitoare.

Acum nu mult timp, am vorbit despre ideea lui Yuval Noah Harari, profesor la Universitatea din Ierusalim, potrivit căruia fuziunea oamenilor și mașinăriilor va fi cel mai mare pas în evoluția omenirii, încă de la apariția vieții. Acesta consideră că moartea e văzută ca o problemă tehnologică, care are o soluție. Avansul tehnologic, din punctul său de vedere, va permite oamenilor să se transforme într-un fel de zei moderni.

Construirea de adăposturi pentru salvarea oamenilor în cazul producerii unor dezastre sau războaie nu este o idee nouă, însă pentru omul de afaceri Robert Vicino a devenit principala misiune a vieţii. După ce a construit un astfel de buncăr în statul american Indiana, Vicino a prezentat, săptămâna trecută, noul său proiect în acest sens, scrie Descoperă.

Este vorba despre un complex de lux construit într-un oraş din Germania, Rothenstein, pe locul unui fost depozit de muniţie existent din al Doilea Război Mondial, informează Daily Mail. Buncărul este proiectat să reziste la o explozie nucleară, la agenţi chimici, cutremure sau tsunami. Este, de fapt, un complex rezidenţial de lux, fiind dotat cu apartamente, piscine, teatre, săli de sport, restaurante sau zonă pentru aterizarea elicopterelor.

Terenul pe care se află acest complex de cinci stele, numit Vivos Europa One, este evaluat la 1,1 miliarde de dolari, deşi a fost cumpărat cu suma de 225 de milioane de dolari. În ceea ce priveşte siguranţa, buncărul este dotat cu numeroase tuneluri, cu sisteme de securitate proprii, precum şi uşi rezistente la gloanţe. De asemenea, există un sistem de generare a energiei, un container pentru apă, precum şi sisteme de aclimatizare, de ventilaţie, de filtrare a aerului şi de comunicare.

Citește și:
Etichete: