Cum am ajuns să plătim pentru Solitaire în Windows 10

Cum am ajuns să plătim pentru Solitaire în Windows 10

Ar putea părea aburd la prima vedere, dar Microsoft speră să facă bani din taxarea jucătorilor de Solitaire din Windows 10.

De-a lungul anilor, Solitaire a devenit o constantă în spectrul aplicaţiilor pe care le găsim preinstalate în fiecare sistem de operare Microsoft. Din acest motiv, era imposibil ca Windows 10 să fie o excepţie de la regulă. Există însă o particularitate la care nu v-aţi fi aşteptat. Cu toate că gigantul din Redmond oferă gratuit Windows 10 celor care rulează o versiune anterioară de Windows 7 sau Windows 8.1, vă taxează pentru Solitare.

Nativ, în Windows 10, a fost introdusă o colecţie de jocuri de Solitaire intitulată Solitaire Collection menită să celebreze 25 de ani de când respectiva aplicație există în Windows. Din păcate, varietatea foarte mare de opțiuni inclusă în acest pachet vine la un preț destul de piperat. Pentru prima oară, dacă sunteți un fan Solitaire, veți fi taxat de Microsoft.

Compania americană vă scapă de reclame in-app și vă ajută să câștigați mai multe venituri virtuale contra unui abonament de 1,5 dolari pe lună sau 10 dolari pe an. Această valoare este cu atât mai absurdă, cu cât implică plata unui abonament, nu a unei taxe unice, cum se întâmplă în cazul celor mai multe aplicații pentru mobile care incorporează reclame.

În altă ordine de idei, pare incredibil că am ajuns în 2015 să dăm bani pe Solitaire în Windows. Din punctul de vedere al deciziei de business, luând în calcul numărul PC-urilor care rulează Windows 10, aceasta este o idee foarte inspirată, deși pare un pic disperată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: