Cum a ajuns iPhone-ul telefonul ideal pentru terorişti?

Cum a ajuns iPhone-ul telefonul ideal pentru terorişti?

Într-un interviu recent, un procuror din Statele Unite a clasificat iPhone-ul ca fiind telefonul ideal pentru terorişti datorită nivelului de criptare implicit.

În ultimii ani, după ce am fost asaltaţi cu dezvăluiri pe marginea supravegherii internauţilor de către NSA, tot mai mulţi producători de gadgeturi şi software au făcut eforturi pentru a oferi un nivel sporit de securitate. Pornind de la această premisă, atât Google, cât şi Apple au ajuns să ofere un nivel de criptare a datelor pe iOS şi Android încât nimeni nu le poate decripta. Nici măcar creatorii sistemelor de operare nu au acces la informaţiile voastre, în cazul în care sunt supuşi unor presiuni legale.

În principiu, nu este prima oară când un în legătură cu dezavantajele criptării datelor pe smartphone-uri. Cu toate acestea, Cyrrus Vance Jr. – procurorul general al districtului Manhattan din New York a fost foarte agresiv în exprimare într-un interviu acordat zilele trecute postului de radio WNYM/970 AM. În respectivul context, a clasificat  iPhone-ul ca fiind ,,dispozitivul de comunicaţii preferat de terorişti”. Motivul principal pentru această asociere neobişnuită a fost clasificat ca fiind criptarea datelor. ,,Apple a creat un telefon care stă în întuneric, ce nu poate fi accesate de organele de ordine chiar şi dacă un tribunal ne-a autorizat să-i accesăm conţinutul. Acesta va fi dispozitivul de comunicaţii preferat de terorişti.

Dintr-un punct de vedere, afirmaţiile procurorului Cyrrus Vance Jr. nu sunt absurde. Din păcate, situaţia actuală a fost urmarea unei serii infinite de abuzuri din partea organizaţiilor guvernamentale. Ca urmare, gestul celor de la Apple a fost realizat la cererea pieţii. Toţii utilizatorii şi-au dorit un nivel de securitate suplimentar, iar dacă nu era oferit de gigantul din Cupertino sau de , ar fi venit din partea unor terţi.