07 sept. 2015 | 13:32

Cu soluția asta orice gadget devine rezistent la apă, chiar și un televizor [FOTO]

ACTUALITATE
Cu soluția asta orice gadget devine rezistent la apă, chiar și un televizor [FOTO]

Plimbându-mă pe holurile IFA 2015, am dat peste un televizor scufundat în întregime într-un acvariu. Televizorul era perfect funcțional și m-am întrebat când și de ce au început producătorii să facă televizoare rezistente la apă.

După câteva secunde am înțeles, de fapt, despre ce era vorba – o soluție specială mulțumită căruia îți poți monta televizoare în acvariu, ca să nu se plictisească peștișorii.

Lăsând gluma deoparte, compania HZO a dezvoltat un polimer special care poate fi aplicat pe orice gadget pentru a-i da rezistență la lichide. Poate televizorul nu are nevoie de o astfel de substanță, dar dacă nu ai un smartphone Xperia, rezistența la apă a telefonului tău e, probabil, inexistentă, iar apoi te trezești citind materiale de genul acestuia.

Substanța celor de la HZO este un polimer organic care apără componentele unui telefon și circuitele de acțiunea distrugătoare a apei. Pe lângă faptul că nu lasă lichidele să intre în contact cu energia electrică și să prăjească dispozitivele, nici nu permite ruginirea componentelor.

Din păcate, HZO se aplică direct pe placile de bază ale gadgeturilor, însemnând că nu este o soluție pe care o poți aplica singur acasă. Compania oferă aceste servicii și industriei militare, dar procesul trebuie să se petreacă în fabrici.

Totuși, e bine de știut că există și astfel de soluții, în speranța că producătorii de gadgeturi vor apela din ce în ce mai des la ele. Nu de alta, dar nu e tocmai plăcut să fii nevoit să îți schimbi telefonul pentru că te-a prins ploaia pe drum.