Cât de dificil se schimbă bateria la Galaxy S6?

Cât de dificil se schimbă bateria la Galaxy S6?

Pentru prima oară, nu puteţi schimba cu uşurinţă bateria la noul . Cu un pic de răbdare însă, există totuşi o soluţie la care puteţi apela.

Tranziţia la designul din metal şi sticlă al noului Galaxy S6 s-a manifestat prin două . De acum înainte, nu mai puteţi schimba bateria telefonului cu uşurinţă şi nici nu-i mai puteţi extinde spaţiul de stocare prin intermediul unor carduri microSD.

Deşi puteţi trăi fără carduri microSD, vor exista cu siguranţă cei care vor să facă tot posibilul pentru a schimba bateria. Răspunsul la această dilemă îl găsiţi detaliat la pagina 138 din manualul oficial al noului aparat. Deoarece carcasa nu se glisează cu uşurinţă pentru a fi îndepărtată, cei de la Samsung au ţinut să menţioneze că respectiva operaţiune de înlocuire a bateriei nu trebuie efectuată decât într-un service autorizat. Nu de alta, dar pe lângă riscul de a strica ceva în interior, puteţi foarte uşor să pierdeţi garanţia.

Trecând peste detaliile de fond, dacă vreţi să vă aventuraţi la astfel de activităţi, veţi fi surprinşi să aflaţi că, după îndepărtarea capacului exterior de pe spate, va trebui să deşurubaţi placa de bază pentru ca apoi să ajungeţi la baterie. Riscul pare semnificativ şi, indiferent cât de talentaţi sunteţi, şansele să puteţi executa o astfel de operaţiune în deplasare, ca înainte, sunt egale cu zero.

În altă ordine de idei, gestul celor de la Samsung este lăudabil. În definitiv, Apple nu v-a oferit niciodată un tutorial pentru înlocuirea bateriei la iPhone.

Citește și: