28 sept. 2015 | 06:18

Creatorul filmului Steve Jobs a dat de pământ cu CEO-ul Apple

ACTUALITATE
Creatorul filmului Steve Jobs a dat de pământ cu CEO-ul Apple

Într-un interviu acordat zilele trecute, Aaron Sorkin, creatorul iminentului film intitulat Steve Jobs, l-a criticat foarte agresiv pe CEO-ul Tim Cook.

Rareori, actualul CEO al Apple, Tim Cook este criticat. Acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată, în parte şi din cauza faptului că evită să participe la diverse dezbateri. Din păcate, la începutul săptămânii trecute a făcut o afirmaţie destul de ciudată, care nu i-a căzut bine lui Aaron Sorkin, creatorul filmului Steve Jobs bazat pe biografia oficială a fondatorului Apple. ,,Cred că mulţi oameni încearcă să fie oportunişti şi urâsc asta, nu este o parte foarte bună a lumii noastre.” Această afirmaţie a fost făcută într-o ediţie a emisiunii Late Show cu referire la persoanele care fac filme despre Steve Jobs.

În contextul în care aceste filme şi documentare despre viaţa fostului CEO Apple ne oferă nişte detalii despre trecutul lui Steve Jobs pe care în alte condiţii nu le-am fi aflat, meritul lor există. Trecând însă peste asta, pe cât de acidă a fost replica lui Tim Cook, Aaron Sorkin a mers direct la beregată cu afirmaţiile sale adresate actualului CEO într-un interviu pentru Holliwood Reporter. ,,Nimeni nu a făcut acest film pentru a se îmbogăţi. Tim Cook are trebui să vadă filmul înainte să-l clasifice cum e. Dacă ai o fabrică plină de copii în China care asamblează telefoane cu 17 cenţi pe oră ai mult tupeu să afirmi că cineva este oportunist.”

Din fericire, totul s-a terminat cu  bine, dacă putem spune aşa, când Aaron Sorkin şi-a cerut scuze pentru cuvintele sale agresive. ,,Ştii ce, cred că Tim Cook şi cu mine probabil am mers prea departe. Imi cer scuze lui Tim Cook. Sper ca atunci când va vedea filmul, să se bucure de el la fel de mult cum eu mă bucur de produsele sale. „

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele