Cel mai nou film despre Steve Jobs are mai multă acțiune decât ai crede

În primul trailer pentru Steve Jobs, accentul s-a pus foarte mult pe partea de dialog, dar acum înţelegem mult mai bine ritmul accelerat al acţiunii.

Noul film despre viaţa lui Steve Jobs, cu acelaşi nume, urmează să fie lansat în curând. Acesta este regizat de Danny Boyle, iar în rolul fostului CEO Apple îl include pe Michael Fassbender. În trecut, Danny Boyle a fost la cârma unor lung metraje foarte variate ca stil şi subiect, de la Slumdog Millionare sau Trainspotting până la 127 Hours sau 28 Days Latter. Tocmai din acest motiv, prea puţini au putut să aprecieze cum se cuvine tonul şi ritmul noului său film. Steve Jobs este bazat pe un scenariu de Aaron Sorkin, aceeaşi persoană care a scris The Social Network în urmă cu câţiva ani, despre începuturile carierei lui Mark Zuckerbeg,

Abia din noul trailer al filmului realizăm că ,,Steve Jobs” nu va fi sub nici o formă ,,vorbăraie”. Ritmul se anunţă a fi foarte alert, poate chiar un pic agresiv, reminiscent de stilul folosit de Boyle în Trainspotting. În mod evident, vom avea parte şi de dialoguri acide, iar o mostră din acesta este prezentă şi aici. Steve Wozniak, interpretat de Seth Rogen, îi atrage atenţia lui Jobs ,,Vom şti în viitorul foarte apropiat dacă eşti Leonardo da Vinci sau doar crezi că eşti.„.

În altă ordine de idei, acum este mai evident ca niciodată că mizele momentelor din viaţa reală a fostului director Apple, transpuse pe peliculă, au fost surprinzător de importante din mai multe motive, atât pentru modul în care a evoluat compania pe care a co-fondat-o, cât şi pentru maniera în care i s-a dezvoltat personalitatea până în etapele târzii ale vieţii sale.

Steve Jobs urmează să ajungă în cinematografe pe 23 octombrie, iar primele review-uri de la festivale pe marginea sa ne fac să credem că are mari şanse să fie nominalizat la Oscar.

Alexandru Puiu
06:56 18.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video