Creatorul Android ar putea înființa o companie de smartphone-uri

Creatorul Android ar putea înființa o companie de smartphone-uri

Andy Rubin, unul dintre creatorii Android, ar putea reveni în industria telefoanelor mobile.

În istoria Android, Andy Rubin joacă un rol extrem de important. Alături de Rich Miner, Nick Sears și Chris White, Rubin a fondat Android Inc în luna octombrie a anului 2003 pentru a crea ”dispozitive mobile inteligente, care pot identifica locația și preferințele utilizatorilor”. Deși ar părea greu de crezut, la început, cei patru lucrau la un sistem de operare pentru camere digitale.

La un moment dat, însă, au observat că piața nu era suficient de mare și s-au orientat asupra telefoanelor mobile. Astfel, aceștia au ajuns să lucreze la un sistem de operare care ar putea rivaliza cu Symbian. În anul 2005, Google a cumpărat Android pentru 50 de milioane de dolari, iar Rubin a continuat să lucreze la sistemul de operare până în anul 2013.

Acum, la doi ani de zile, de la plecarea sa din cadrul Google, Rubin ar putea reveni pe piața dispozitivelor mobile. Dacă este să le dăm crezare celor de la Business Insider, creatorul Android ar putea să lanseze o companie producătoare de smartphone-uri în viitorul apropiat. Rubin conduce un fond de investiții care deține în prezent aproximativ 300 de milioane de dolari și ar fi în căutare de persoane pe care să le implice în proiectul său ambițios.

Nu știm încă dacă Rubin are de gând să conducă singur compania, sau vrea doar să acționeze precum un îndrumător. Un angajat Google a declarat că Android a devenit atât de mare, încât nu îl mai solicita atât de mult pe Rubin. În opinia lui, Rubin ar putea fi în căutarea unei noi provocări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: