Google poate accesa de la distanță majoritatea dispozitivelor Android

Google poate accesa de la distanță majoritatea dispozitivelor Android

Se pare că mai mult de 74% din dispozitivele cu Android pot fi accesate de la distanță de Google.

Acest lucru a fost dezvăluit într-un document întocmit de către procuratura din New York. Potrivit acelui document, versiunile Android mai vechi pot fi accesate de la distanţă cu foarte mare uşurinţă de către Google, dacă este obligată printr-o deciziei a instanţei de judecată. Acest lucru permite investigatorilor să acceseze mai uşor conţinutul unui dispozitiv.

În documentul care analizează impactul criptării totale a dispozitivelor asupra investigaţiilor derulate de organele statului, se arată şi faptul că versiunile Android 5.0 sau mai noi nu pot fi accesate la distanţă, fiindcă folosesc criptare totală.

Statistici

Cu toate acestea, această opţiune de criptare totală nu este activă în mod implicit. Orice dispozitiv care foloseşte o versiune mai veche este vulnerabil accesării la distanţă, scriu cei de la The Next Web.

„Investigatorii criminalişti pot trece de codul de securitate de pe anumite dispozitive, cu ajutorul unor metode specifice. Pentru alte tipuri de dispozitive Android, Google poate reseta codul de securitate atunci când i se cere prin intermediul unui mandat de percheziţie sau un mandat care cere cooperarea cu autorităţile pentru a extrage anumite date din dispozitiv. Acest proces poate fi realizat de către Google la distanţă şi permite anchetatorilor să vadă conţinutul unui dispozitiv”

Potrivit statisticii furnizată de Android Developer Dashboard, 74,1% dintre dispozitive încă mai folosesc o versiune Android care poate fi accesată la distanţă, în orice moment. Utilizatorii iPhone sunt un pic mai feriţi. Orice dispozitiv, care rulează o versiune iOS 8 sau mai nouă, nu poate fi accesat la distanţă, iar criptarea totală este pornită implicit.

Pentru orice utilizator Android care vrea o criptare totală a dispozitivului, setarea poate fi găsită în meniul „Securitate” sau „Stocare”. Trebuie să ai în vedere faptul că pornirea acestei opţiuni de criptare va încetini un pic dispozitvul.

Citește și: