Computerul care vrea să revoluționeze PC-ul: Ce poate face un computer de 9 dolari

Computerul care vrea să revoluționeze PC-ul: Ce poate face un computer de 9 dolari

a reinventat computerul, dar a venit momentul ca CHIP să fie cel mai ieftin microcomputer.

La bază poate fi clasificată drept o nouă placă de dezvoltare incredibil de accesibilă. În practică însă încorporează toată funcţionalitatea unui PC cu specificaţii decente într-un pachet incredibil de compact.

Pagina de pe Kickstarter a campaniei de finanţare pentru noul CHIP a explicat foarte bine ce poate să facă cel mai ieftin computer din lume. La doar 9 dolari, campania care ar fi trebuit să genereze 50.000 de dolari în promisiuni de achiziţie, a reuşit deja să genereze 500.000 de dolari. CHIP încorporează un procesor la 1GHz, 512MB RAM şi 4GB spaţiu de stocare. Deşi versiunea de bază poate fi conectată la un TV printr-un port video complex, dacă faceţi un salt la versiunea de 19 dolari beneficiaţi de un port VGA, în timp ce 24 de dolari se reflectă într-un CHIP cu HDMI.

Partea cea mai impresionantă a întregii ecuaţii constă în conectivitatea WiFi şi Bluetooth care vin standard în modelul de bază.

chip-630

Scenariile de utilizare sunt multiple pentru o astfel de placă de dezvoltare, iar numărul de pini pentru intrări şi ieşiri ar trebui să fie suficienţi pentru toate ideile de gadgeturi computaţionale pe care le aveţi în minte. În cazul în care nu vreţi totuşi să fiţi foarte creativi, contra a 50 de dolari primiţi un PocketCHIP. Acesta este construit în jurul la cel mai ieftin computer din lume. Pe lângă o carcasă aspectuoasă pentru placa de dezvoltare mai primiţi o baterie pentru o autonomie de câteva ore, o tastatură şi un touchscreen de 4,3 inci.