Conexiunea Bluetooth devine mai bună și mai rapidă

Conexiunea Bluetooth devine mai bună și mai rapidă

Folosim de foarte mulți ani Bluetooth pentru diverse scenarii, dar în 2016 va beneficia de actualizări importante de performanță.

Este foarte puțin probabil să nu aveți în casă dispozitive cu conectivitate Bluetooth. Poate nu ați ajuns încă la oale, espressoare sau periuțe de dinți, dar o boxă sau o pereche de căști fără fir sunt aproape omniprezente.

Tehnologia Bluetooth ocupă un rol din ce în ce mai important în viața noastră, iar în curând vom scăpa de o parte semnificativă din limitările sale datorită eforturilor companiei ce se ocupă de îmbunătățirea ei. Bluetooth SIG este numele respectivei organizații care are în spate parteneriate cu cei mai importanți producători de gadgeturi la nivel global.

Din câte se pare, o nouă versiune a standardului de comunicații Bluetooth ce v-a fi introdus în 2016 va veni cu beneficii pe mai multe fronturi. Pentru prima oară, de această dată, se va pune un accent mai puternic pe Internetul Lucrurilor sau IoT, toate gadgeturile interconectate pe care le aveți în casă și dispozitivele care vă transformă apartamentul într-unul inteligent. De asemenea, cei care folosesc Bluetooth pentru dispozitive de localizare, în aparatură medicală sau în industria automatizării, vor avea de asemenea parte de câteva motive de bucurie. Asociind niște valori numerice acestor schimbări, vă puteți aștepta la o îmbunătățire a distanței la care comunică două dispozitive prin Bluetooth de până la 4 ori și la o dublare a ratei de transfer, în contextul în care consumul energetic va rămâne neschimbat în totalitate.

Bluetooth SIG încearcă folosirea aceleași tehnologii de comunicare wireless și pentru crearea de rețele tip plasă formate din mai multe aparate care comunică între ele acoperind o suprafață foarte mare, gen casă sau bloc. În final, gadgeturile noastre smart vor deveni mai eficiente și asta e cel mai important, iar viitoare aparate vor putea veni cu funcții noi ce necesită un trafi mai mare de date.

Citește și: