Chinezii pregătesc deja o tabletă cu Windows 10

Chinezii pregătesc deja o tabletă cu Windows 10

Nu au trecut decât două zile de la lansarea Windows 10 pentru PC, însă chinezii de la Xiaomi deja pregătesc o tabletă cu noul sistem de operare de la Microsoft.

După cum probabil știți, Xiaomi nu a mai prezentat o tabletă de mai bine de un an. Ultimul dispozitiv de acest fel introdus de chinezi pe piață a fost Xiaomi Mi Pad, anunțul fiind făcut în luna mai a anului trecut. Astfel, unii au sugerat că unul dintre cei mai mari producători de telefoane din lume ar putea renunța la piața tabletelor. Din această cauză, Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a fost nevoit să facă o declarație oficială prin care afirma încă o dată interesul companiei sale pentru tablete.

Noile zvonuri par a confirma spusele acestuia, iar Phonearena sugerează că marele anunța ar urma să fie făcut în al treilea trimestru financiar din 2015. Nu este furnizată, însă, o dată mai exactă, astfel că nu putem decât să sperăm că vom vedea tableta până la finalul lunii septembrie. În mod interesant, Xiaomi pregătește și o nouă interfață de utilizare MIUI pentru Android, astfel că mulți sunt curioși în legătură cu modul în care Xiaomi va gestiona lansarea primului său produs cu Windows.

Dacă zvonurile vor fi confirmate, tableta va avea, cel mai probabil versiunea completă a Windows 10, recomandată de Microsoft pentru dispozitivele cu diagonale de peste 8 inci. Până în acest moment, Xiaomi nu a confirmat nicio informație în mod oficial.

Citește și: