Cel mai puternic smartphone al anului ar putea veni de la Xiaomi

Cel mai puternic smartphone al anului ar putea veni de la Xiaomi

Xiaomi a crescut foarte mult în ultimii ani, vânzând online în timp record sute de mii de telefoane. Pregătește Xiaomi Mi5 și Mi5 Plus, iar ultimele noutăți despre cel din urmă îl dau drept cel mai puternic telefon al anului. 

Anul trecut, Xiaomi Mi4 a fost un rival foarte bun pentru iPhone 6, atât în ceea ce privește designul, cât și performanțele. Și așa cei de la Xiaomi au demonstrat că pot crea dispozitive de calitate, fără a fi foarte scumpe. Apoi, au surprins utilizatorii și presa de specialitate cu modelul Xiaomi Mi Note, cu dotări foarte bune și un design apreciat.

Pentru anul acesta, se știe deja că Xiaomi pregătește două telefoane. Mi5 va fi un rival pentru telefoanele cu ecrane de aproximativ 5 inci, pe când versiunea Plus va concura cu Galaxy Note 5 și cu iPhone 6s Plus. Prețul pentru Xiaomi Mi5 este estimat la 400 de dolari, astfel că versiunea Plus este așteptată să coste ceva mai mult. În plus, până acum, se știe că ecranul va fi de 5,7 inci și la rezoluție QuadHD cum au cele mai bune telefoane de până acum. Totuși, dotările de vârf nu se opresc aici.

 

Xiaomi Mi5 Plus va fi dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 820 pe 64 biţi, cum va avea și OnePlus 2, va avea 4GB memorie RAM şi un spațiu intern de stocare de 64GB, dar se poate să mai existe și versiune de 16GB sau 128GB, împreună cu suport pentru card microSD. Camera foto va fi de 13 sau 20 de megapixeli cu senzor Sony, iar cea frontală de 4 megapixeli și autonomia pentru toate componentele va fi dată de o baterie de 3.500 mAh, scrie TechnoBuffalo. Spre comparație, Note 4 are una de 3.220 mAh.

Xiaomi Mi5 Plus imagini neoficiale

În prezent, doar OnePlus 2 mai vine cu 4GB de memorie RAM și Asus ZenFone 2. Totodată, trebuie să știi că doar procesoarele pe 64 de biți, ca Intel Atom și Qualcomm Snapdragon 810 sau mai nou, suportă mai mult de 3GB memorie RAM. Următoarea jumătate a anului 2015 se anunță interesantă în ceea ce privește lansările de telefoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: