Chinezii de la Xiaomi au soluția perfectă contra roaming

Chinezii de la Xiaomi au soluția perfectă contra roaming
Răzvan Băltărețu
16:46 14.08.2015

Compania Xiaomi s-a remarcat cel mai tare prin telefoane ieftine și cu dotări bune, dar acum vine cu ceva atât de nou, dar mai ales benefic, încât ar putea porni un trend.

Pe 19 august, Xiaomi lansează o nouă versiune a sistemului de operare. Se va numi MIUI 7 și dincolo de toate artificiile de design, Xiaomi a venit cu o soluție foarte bună pentru utilizatorii care călătoresc în alte țări și nu vor să cheltuiască prea mulți bani pe traficul de Internet.

Pe telefoanele cu MIUI 7, adică cele din ultimul an și pe care le lansează în 2015, Xiaomi creează o cartelă SIM „virtuală” pentru țara în care ajungi. Sunt până acum 36 de state și regiuni unde va fi posibilă această trecere. Astfel, fără să îți trebuiască un SIM local, tu ai cost redus la datele mobile. Prețul mediu per 1MB de date este de 0,02 dolari, în timp ce la operatori acesta e de cel puțin 10 ori mai mare.

Din nefericire, funcționalitatea aceasta va fi disponibilă doar pentru utilizatorii din China și, conform The Next Web, Xiaomi nu are, deocamdată, planuri pentru a o extinde în alte țări. Pe 19 august însă s-ar putea să avem parte de o surpriză, când vor fi comunicate mai multe detalii despre MIUI 7.

Comentarii
loading...