Chinezii cumpără aer curat de la canadieni

Chinezii cumpără aer curat de la canadieni
14:19 17.12.2015

Nepăsarea autorităților din China atunci când vine vorba de poluare îi ajută pe canadieni să câștige bani.

Vă spuneam în urmă cu câteva zile că poluarea în Beijing a atins, pentru prima oară, un nivel atât de ridicat, încât autoritățile din teritoriu au fost obligate să declare cod roșu. Această clasificare se reflecta în interzicerea ieșirii pe stradă a jumătate dintre mașinile aflate în circulație în capitala Chinei. Școlile au fost, de asemenea, închise, iar proiectele de construcție ce se desfășurau la exterior au fost încetate pe perioadă nelimitată.

Unde unii au văzut o tragedia, alții au văzut o oportunitate de afaceri. Astfel, niște canadieni au început să le vândă chinezilor aer curat, pentru a trece mai ușor peste problema poluării. Conform publicației Gizmodo, Vitality Air este un start-up din Canada care vinde aer din zonele Banff și Lake Louise. Fondatorul companiei susține că cererea din China ar fi crescut considerabil în ultima perioadă. Canadienii ar fi trimis nu mai puțin de 500 de sticle pentru teste, care s-ar fi vândut în doar o săptămână și jumătate.

Deși aceștia vând aer de mult timp, nu au început să folosească platforma Taobao decât în ultima perioadă. În prezent, cei interesați ar fi nevoiți să achite în jur de 25 de dolari pentru o sticlă de 7 litri.

Etichete: